Turpakker

 

P 10. Umbrien og Toscana


Pakken kan bestilles via bestillingsservice.

Pakken indeholder:
  • baggrundsoplysninger om Umbrien og Toscana
  • Kort 1:200.000
  • adresseliste til meget spændende overnatningssteder
  • ruteforslag til en uges rundtur for Umbrien og lidt ind i Toscana

For yderligere oplysninger kontakt
Foreningen Frie Fugle: forening@friefugle.dkVinmarker i Umbrien

Cykeltur i Umbrien

Af Jens Erik Larsen

Forslaget benytter tog ud og retur til Rom for at komme hurtigt op i de mest spændende områder. Cykler med tog fungerer ret godt i Italien. De fleste af overnatningsstederne er såkaldte cyklistvenlige hoteller, som det italienske cyklistforbund FIAB har lavet aftaler med, så der skulle blive taget godt imod såvel cykler som cyklister. Medlemskab af ECF fra De Frie Fugle og/eller DCF skulle give 10 % rabat, hvis I vil forfølge det, så tag medlemsbeviser med.

Fly til Rom og tog til Orvieto.
Orvieto er en spændende by beliggende flot på bjergtop og har en af de smukkeste kirker i Italien med dramatiske fresker af Signorellis, bl.a. Eva´s skabelse. Sørg for at se det smukke by-centrum og Piazza del Duomo. Gå op på bjergtoppen og nyd den fantastiske udsigt fra tårnet ´Torre del Moro´.

Montepulciano
Montepulciano ligger i den skønne Siena-provins, og er en af de mest maleriske byer i Toscana. Det er en af de bedst bevarede middelalderbyer med renæssance-arkitektur, og så er byen centrum for rødvinsproduktionen af samme navn.

Til Cortona
Cortona er en helt specielt by både hvad angår historie og beliggenhed. Man mener, det er den ældste italienske by, grundlagt af etruskerne, og med nogle af de ældst bevarede byhuse overhovedet: Husene findes i centrum og udmærker sig ved at holde deres terrasser og førstesale oppe ved hjælp af pæle, der hviler langt ude på fortovet. Byen ligger på en stor bakke midt i et ellers meget fladt landskab, hvilket har gjort stedet let at forsvare. Museet ´Museo dell´accademia Etrusca´, som ligger i bygningen Palazzo Casali, er værd at besøge, og indeholder mange spændende arkæologiske fund.

Cykling mod by

Til slottet Montegiove i Montegabbione
Den smukkeste dal at cykle i i Italien ligger her, Val d´Orcia. Slottet Montegiove nås via Piegaro (356 m). Hvis man i stedet tager vest om Lago Trasimeno over Castiglione del Lago.

Perugia
Det er en spændende by i 2 etager – gamle historiske del og nyere – men det er ikke let at cykle dertil grundet megen trafik. Besøg i Assisi også.

Til Montefalco
Efter hviledagen kommer den længste etape. Montefalco, der betyder ´bjerget med falken´, er kendt for sine mange kirker, klostre, hellige, helbredende kilder og sin fantastiske rødvin lavet på den lokale drue Sagrantino. Prøv at tage den ´hellige rute´, der begynder ved kirken/museet San Francesco. Gå derfra hen og se rådhuset(´Palazzo del comune´) og videre til klostret Camiano.

Retur til Orvieto og hjem.