Turpakker

 
P 1 C Fyn er fin i H.C. Andersens fodspor


 • H.C.Andersen ved hotel i Odense

  1. dag ankomst Odense
  Togforbindelse fra hele landet. Fra København tager det kun ca. en time. Husk at bestille plads til cykel i tog i god tid. Også mulighed for cykelleje i Odense. Indkvartering på hotel centralt eller B&B.


 • 2. dag Odense - Middelfart 55 km Flot asfalteret sti fra Odense centrum på nedlagt jernbane, Langesø-stien afmærket som national cykelrute 6 - det går mere eller mindre i lige linie til Middelfart, hvis navn stammer fra at det i sin tid var den midterste færgeoverfart af 3 forbindelser til Jylland.


 • 3. dag Middelfart - Sandager. Rute 70. 33 km. Dette er en af mine favorit cykelruter, som jeg bl.a. cyklede sidste år. Man cykler forholdvis tæt på Lillebælt med flotte udsigter, som på ingen måde er ødelagt af turister, sommerhuse eller lignende. Ruten går over Svinø, der er opkaldt efter marsvinefangsterne i sin tid og forbi Wedelsborg Gods. Efter portboligen kan man dreje ind ad en dårlig grusvej og se slottet udefra og evt. helt ud på halvøen. For at nyde turen her og ikke cykle for langt, kan man overnatte på en gård med B&B på Sandager Næs.


 • Fynsk landsbyidyl

 • 4. dag Sandager - Falsled over Assens og Krengerup. Rute 70, 75, 79 og 60. 45 km Jeg har valgt et forløb ind i land for at vise jer nogle flotte herregårde og så Hørmuseet på Krengerup (åben 13-17 i weekender incl. café tlf. 64 72 28 85) . Fortsæt ad rute 70 ned til Assens, hvor der kan provianteres lidt. Følg rute 75 til Krengerup og 79 ned til Køng. Her skyder vi så lidt genvej ved at cykle lige til Hårby (sikrest ad de små veje over Højrup), videre til Strandby og så lidt rute 60 og ned til Falsled. Man kan bo på Falsled Kro eller bare spise der, men her er også et slags vandrerhjem.


 • 5. dag Falsled - Gråsten på Ærø. Rute 60/65 og 91. 35 km. Cykl til Svanninge og læg mærke til den fremmed udseende kirke og bjergene bag den. Fortsæt til Faaborg, hvorfra der er færgeforbindelse til Søby på Ærø (afg. kl. 12.30 og 15.10) - overfartstid 1 time. Her følges rute 91 rundt langs øens sydside. Der er B&B ved Gråsten Nor på øens østende og ellers hoteller inde i Marstal.


 • 20 km i timen på cykelruter

 • 6. dag Marstal - Ærøskøbing - Svendborg - Rudkøbing. Rute 91, 92 og 8. 42 km Kør ind til Marstal og nyd lige en af de rigtig gamle skipperbyer i Danmark - besøg det lille museum, hvis det ikke lige er lukket om mandagen! Videre ad cykelruten til Ærøskøbing, der også er en kop kaffe værd. Der sejles til Svendborg kl.11.55 og 14.55 (overfartstid 75 min.). Turen går så over højbroen til Tåsinge. Følg nationalrute 8 gennem skipperbyen Troense. Det var her Elvira Madigan og Sixten Sparre boede, før de gik ud i Nørreskoven og skød hinanden. Her kommer I også forbi efter Valdemars slot og så må I lige smutte op på Landet Kirkegård og se hendes grav (Hedvig Jensen), hvor brudebuketterne lægges. Herefter fortsættes til Rudkøbing.


 • 7. dag Rudkøbing - Tranekær. Rute 80. 16 km Man kan bruge Rudkøbing som udgangspunkt til at udforske Langeland f.eks. med rute 80 til øens hovedstad Tranekær med eventyrslottet og møllen. Og ellers kan man springe det over og tage mod Odense igen. I Rudkøbing anbefales et besøg på Langelands Museum.


 • 8. dag Rudkøbing - Odense ca. 60 km Følg N 8 ind til Svendborg og R 55 til Odense eller tag toget her med cykel (pladsbestilling ikke nødv.).

For yderligere oplysninger kontakt
Foreningen Frie Fugle: forening@friefugle.dkHvis du ønsker at skrive et program for alle turene ud, så brug denne pdf-fil med Dansk Cykel Safaris program.

Til toppen af siden