Turpakker

 
P 1 D Limfjordslandet og Nationalpark Thy
 • 1. dag Aalborg - Nibe ca. 28 km
  Tog til Aalborg. Husk at bestille togbilletter og pladsreservationer cykler i god tid. I Aalborg finder I ud til N 12/R23 via bykort i cykelguiden, fx fra stationen tv. ad Prinsessegade, tv. Vesterbro, kort efter th. Anders Borksvej (Hasseris Gade måske i starten), lige ud, th. Nordvestvej og tv. ad Annebergstien på ruten. Kør "søndenfjords" mod vest ud forbi Store Restrup tidl. højskole, nu hotel. Lidt efter ligger "Troldekirken" et stykke inde på marken th. (stendysse). Videre frem til Nørholm, Klitgårds fiskerleje og Nibe, mens "blæsten måske går frisk over Limfjordens vande". Overnatning i Nibe.


 • 2. dag Nibe - Hvalpsund ca. 50 km (helt fladt terræn uden biler)
  Følg Naturstien R 29 videre til Hvalpsund, som også er jernbanestien/planetstien over Aars. Se om Louns Landhandel stadig findes lidt før Hvalpsund. Overnatning i Hvalpsund.


 • 3. dag Hvalpsund - Nykøbing Mors ca. 30 km (excl. evt. tur til Fur)
  Tag færgen til Sundsøre. N 12 til Mors, evt. besøg på Fur (via færge). Overnatning i Nykøbing på Mors.


 • Sandskulptur

 • 4. dag Nykøbing Mors - Thisted ca. 35 km
  N2 over Mors til Vilsund og N12 ind til Thisted. Flottere men længere: R 19 Solskinsruten rundt om nordlige Mors og over til Thisted. Mors er en dejlig ø at cykle på. Man siger at øen har alle Jyllands landskaber, fordi Gud først lavede en model af Jylland, som så blev lagt her i Limfjorden, da den var for pæn til at smide væk! Overnatning i Thisted.


 • 5. dag Thisted - Fjerritslev 40 eller 50 km
  N 12/R17 til Bulbjerg (40 km) og N1 langs Vesterhavet og ind mod Fjerritslev (ca. 10 km). Hvis det er for langt så drop Bulbjerg og fortsæt på N12 ind til Fjerritslev. Men Vesterhavet er nu værd at opleve som kontrast til de smulte vande i Limfjorden. Overnatning nær Fjerritslev.


 • Cykling på stranden

 • 6. dag Fjerritslev - Rødhus Klit 35 km
  Nu kan I køre tilbage til N1 og tage retning mod Blokhus. Stop ved Svinkløv Badehotel og tag en kop kaffe og en svømmetur. Nord for Rødhus Klit går cykelruten direkte på stranden. Overnatning: i Rødhus Klit eller på B&B 4-5 km inde i land.


 • 7. dag Rødhus Klit - Aalborg 27 km
  Lidt retur ad N1 og så R52 til Aalborg og tog hjem. Man kan evt. tage en overnatning i Aalborg og opleve Jomfru Ane Gade m.v.Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Foreningen Frie Fugle: forening@friefugle.dk

Hvis du ønsker at skrive et program for alle turene ud, så brug denne pdf-fil med Dansk Cykel Safaris program.

Til toppen af siden