Turpakker


  P 11 Kreta - en græsk middelhavsø

plori

Pakken til denne cykelrute kan bestilles via bestillingsservice.

Pakken indeholder:
  • praktiske oplysninger
  • Oversigtskort hele øen.
  • beskrivelse af konkrete 2 turforslag a 10 dage
  • adresseliste med overnatningsforslag
For yderligere oplysninger kontakt
Foreningen Frie Fugle: forening@friefugle.dkAf Jens Erik Larsen
I samarbejde Kreta-eksperter tager vi hul på en ny sydhavsø, Kreta. Her er sol, bjerge, græsk mad og kulturhistorie i lange baner. Kreta hører til Grækenland, men blev først en del heraf i 1913 og er derfor i bunden præget af sin egen kultur, musik og gastronomi osv.

Kreta ligger lunt i det østlige Middelhav og rummer høje sneklædte bjerge, forrevne kyster, fine strande masser af oliventræer og mange hyggelige landsbyer samt kulturhistorie i stor stil. Øen er på størrelse med Jylland og meget bjergrig, så cykelmæssigt skal man bruge et par uger for at komme rundt eller vælge den ene halvdel og nøjes med en uge.

Malia på Kreta

Der er tilmed store stigninger at besejre for at nå rundt, så vi anbefaler et mindre ambitiøst projekt med overnatning et par nætter hver sted og udflugter på cykel uden bagage ind i mellem.

Der er 2 lufthavne, begge i byer på nordkysten: Chania (Cimber.dk) og Heraklion (Norwegian), Apollo og Star Tours flyver på begge. Chania er en dejlig by, bl.a. med veneciansk kvarter. Heraklion er den største by med et spændende arkæologisk museum, der er renoveret for nyligt.

Pakken indeholder forslag til rundture ud fra både Heraklion og Chania af op til 10 dages varighed med overnatning i små pensioner og lejligheder nær kysten. Med 2 overnatninger hvert sted bliver der mere ro over det, og man kan lave cykeludflugter uden bagage derfra op i de udfordrende bjerge.

Hotel med taghave

På øens østlige del passeres Agh Nikolaos og Ierapetra gennem flot dal til sydkysten. Lasithi dalen er også kendt for dens landskab med gamle vindmøller.

Der kan organiseres cykelleje og som sagt nogle rigtig hyggelige og prisbillige overnatningssteder.

Du kan se mere om overnatningsmulighederne på www.kretalejligheder.dk
Til toppen af siden