Cykling i Danmark

 

Færgen ØenDanmark er det mest interessante land i Europa til feriecykling med gode cykelruter og et varieret landskab. Vi kan arrangere turen for den enkelte.
Meddel os bare hvor mange personer, hvor længe, hvor i Danmark og hvilken slags overnatning, du foretrækker og vi sender et tilbud.

Se i øvrigt turpakkerne P 1 A-B til udvalgte destinationer i Danmark.

Andre eksempler


Fynsk landsbyidyl

Fyn er fin i H.C. Andersens fodspor

Fra Odense indtages Sydfyn og øerne på flotte cykelruter.

Pris:  300 kr (incl. kort, gode råd, turbeskrivelse, overnatningsforslag).


Sandfigur

Limfjordslandet og Nationalpark Thy

Pris:  300 kr (incl. kort, gode råd, turbeskrivelse, overnatningsforslag).

Man kan også bestille cykelkort m.v.
Se bestillingslisten

 
  Lokale samarbejdspartnere:

Overnatning: Naturformidling: Nordsjællands Naturskole: www.nordsjaellandsnaturskole.dk
  


Nationale Cykelruter i Danmark

Nord-sydgående ruter har ulige numre
øst-vestgående har lige numre.Nord-sydgående

1 Vestkystruten - 560 km - 70 % asfalt
Vestkystruten, som nu også kaldes Nordsøruten, byder på bølger, vidtstrakte sandstrande, blæst i håret og duft af tang og salt. Kystlandskabets skift fra vadehav til klitter og bløde sandstrande er en flot oplevelse. Turen cykles som regel bedst sydfra, med vinden ind fra syd-vest. Brede dæk er bedst på grusbelægningen.
Yderligere oplysninger: www.northsea-cycle.com

3 Hærvejsruten - 450 km - 78 % asfalt
Den historiske cykelrute mellem Viborg og Padborg er forlænget op til Skagen. Gennem tiderne har man rejst på Den jyske Højderyg for at undgå at krydse de store åer. Med cyklen som tidsmaskine føres hele familien tilbage til oldtidens gravhøje og middelalderens kirker. Ruten kan fortsættes over grænsen til Hamburg. Se www.haervej.dk

5 Østkystruten - 650 km - 90 % asfalt
Som en fin broderet kant fra Skagen til Sønderborg smyger ruten sig langs landskabets fremspringende næs, ører, halse, hoveder osv. Østkysten slynger sig så meget, at ruten bliver den længste af de nationale cykelruter. I bunden af fjordene besøges undervejs de gamle købstæder med gode indkøbsmuligheder samt spændende museer.

7 Sjællands Odde - Rødbyhavn - 230 km - 90 % asfalt
Kombineret med Østkystruten kan man cykle fra Skagen til Rødbyhavn uden at kigge på kortet. Fra Odden over Vestsjælland følges nu asfalterede småveje i stedet for Isefjordstien og Jyderupstien som tidligere. Ruten er dog stadig børnevenlig uden større stigninger, og man passerer Sommerland Sjælland og BonBon Land, før turen går over Storstrømsbroen og til Rødbyhavn.

9 Helsingør - Gedser - 250 km - 92 % asfalt
Der er et internationalt snit over denne "Fugleflugtslinie", som fra Helsingør til Gedser forbinder Norden med Europa . Ned over Sjælland og Falster er det hele dog meget dansk med snoede veje, agerland, herregårdsmarker og slotte. Ruten indgår i europæisk rute over Berlin.
Læs mere: www.bike-berlin-copenhagen.com

Nationale cykelruter i DK De nationale cykelruter findes nu på http://vejdirektoratet.dk/da/trafik/planlæg%20turen/cykelruter/sider/default.aspx, hvor man kan se ruternes detaljerede forløb og hente gpx-filer.

Øst-vestgående ruter

2 Hanstholm - København - 420 km - 80 % asfalt
Fra fiskerihavnen i Hanstholm ved det vilde Vesterhav cykles gennem typiske danske landskaber: agerland, skove og langs strande til København. I Nordskoven ved Jægerspris ses den tusind år gamle Kongeeg.

4 Søndervig - København - 310 km - 90 % asfalt
Fra det fladeste Vestjylland går ruten over landets højeste tinder i Det midtjyske Søhøjland, og man kommer virkelig til at opleve landskabets skift ved Den jyske Højderyg, hvor ismasserne stoppede i sin tid. Ruten går hovedsagelig på kommuneveje, som bl.a. følger kongernes gamle rute fra Kalundborg mod København.

6 Esbjerg - København - 330 km - 92 % asfalt
Ruten forløber fra Englands-båden i Esbjerg over Odense Å til Tivolisøen i København. Undervejs opleves det danske landbrugsland med sortbrogede køer i Jylland og bølgende kornmarker på Fyn og Sjælland. Man passerer H.C. Andersens Odense, mens Sjælland står i vikingernes tegn med passage af Trelleborg og Roskilde. Ankomst til København over Vestamager.

8 Sydhavsruten (Rudbøl - Møn) - 360 km - 95 % asfalt
Fra det flade Vadehav i vest til kridtklinten på Møn opleves først grænselandet mod syd og derefter de blinkende sydhavsøer Als, Fyn, Tåsinge, Langeland, Lolland, Falster og Møn. Det er landets mest varierede rute med skiften mellem land og vand samt herlige pauser med færgesejlads. En guide for Østersøruten viser vej tilbage langs kysterne på Sjælland, Fyn og Jylland. I alt en rundtur på 800 km.
Flere oplysninger: www.bikeandsea-denmark.com

10 Bornholm rundt - 105 km - 90 % asfalt
Klippe- og solskinsøen Bornholm er så forskellig fra resten af Danmark, at et besøg endda kan konkurrere med eksotiske udlandsture. Turen rundt følger de mange gode cykelveje, anlagt på gamle redningsstier, nedlagte jernbaner, skovveje og kommuneveje.

12 Limfjordsruten- 610 km - 90 % asfalt
Fra Nordsøen til Kattegat - eller omvendt, hvis det passer bedre med vinden. Det nye skud på det nationale cykelrutenet følger Limfjordens kyster rundt forbi havnebyer og fiskerlejer gennem Nordjyllands- (235 km), Viborg- (295 km) og Ringkøbing amter (80 km). Langs klitter og bag klintekyster, forbi store flade strandenge og over Vejlerne, der er et af Nordeuropas vigtigste fugleområder.Til toppen af siden